Help please! Setting up netgear router with SSE broadband. SOS, mayday mayday, help! - HotUKDeals
We use cookie files to improve site functionality and personalisation. By continuing to use HotUKDeals, you accept our cookie and privacy policy.
Get the HotUKDeals app free at Google Play

Search Error

An error occurred when searching, please try again!

Login / Sign UpSubmit

Help please! Setting up netgear router with SSE broadband. SOS, mayday mayday, help!

£0.00 @
Help please! Setting up netgear router with SSE broadband. SOS, mayday mayday, help! So I have this rubbish router from SSE and I've bought a new netgear router ( http://www.pcworld.co.uk/gbuk/computi… Read More
jakeantonybrown Avatar
8m, 3w agoPosted 8 months, 3 weeks ago
Help please! Setting up netgear router with SSE broadband. SOS, mayday mayday, help! So I have this rubbish router from SSE and I've bought a new netgear router ( http://www.pcworld.co.uk/gbuk/computing-accessories/networking/network-routers-and-switches/routers/netgear-d6200-100uks-wireless-modem-router-21430737-pdt.html ) but even though I've put the correct username and password into the settings it won't connect/can't find the internet.
jakeantonybrown Avatar
8m, 3w agoPosted 8 months, 3 weeks ago
Options
Best Answer
Hi, I had the same issue with this router - it replaced an EE Bright(not!)Box

Check the Netgear settings .... the one in bold should sort it - if you are using fibre that is ;)

Country: UK
Internet Service Provider: Other
Transfer Mode: PTM
DSL Mode: VDSL2
Multiplexing Method: VC-Based
VPI: 0 (however I don't think this setting has any effect in PTM mode)
VCI: 38 (however I don't think this setting has any effect in PTM mode)
Use VLANID: tick "yes" to use this and set to 101 (Important! It won't work without this, this was one of the settings
that neither my ISP or Netgear seemed to even know about!)

Priority: 0
Login: Yes
Encapsulation: PPPoE
Login: as provided by ISP
Password: as provided by ISP
Connection Mode: Always On
IP Address: Get dynamically
DNS Address: Get automatically
NAT: Enable
Router MAC: Use Default Address

Edited By: Splodger101 on Nov 01, 2016 18:37

All Responses

(9) Jump to unreadPost an answer
Responses/page:
#1
Scroll down to Maui reply. Is that what you already done?
http://www.discussisp.com/forum/viewtopic.php?t=14
Failing that use Twitter to contact SSE.

Edited By: patti on Nov 01, 2016 18:36: Added info
#2
Hi, I had the same issue with this router - it replaced an EE Bright(not!)Box

Check the Netgear settings .... the one in bold should sort it - if you are using fibre that is ;)

Country: UK
Internet Service Provider: Other
Transfer Mode: PTM
DSL Mode: VDSL2
Multiplexing Method: VC-Based
VPI: 0 (however I don't think this setting has any effect in PTM mode)
VCI: 38 (however I don't think this setting has any effect in PTM mode)
Use VLANID: tick "yes" to use this and set to 101 (Important! It won't work without this, this was one of the settings
that neither my ISP or Netgear seemed to even know about!)

Priority: 0
Login: Yes
Encapsulation: PPPoE
Login: as provided by ISP
Password: as provided by ISP
Connection Mode: Always On
IP Address: Get dynamically
DNS Address: Get automatically
NAT: Enable
Router MAC: Use Default Address

Edited By: Splodger101 on Nov 01, 2016 18:37
#3
Splodger101
Hi, I had the same issue with this router - it replaced an EE Bright(not!)Box
Check the Netgear settings .... the one in bold should sort it - if you are using fibre that is ;)
Country: UK
Internet Service Provider: Other
Transfer Mode: PTM
DSL Mode: VDSL2
Multiplexing Method: VC-Based
VPI: 0 (however I don't think this setting has any effect in PTM mode)
VCI: 38 (however I don't think this setting has any effect in PTM mode)Use VLANID: tick "yes" to use this and set to 101 (Important! It won't work without this, this was one of the settings
that neither my ISP or Netgear seemed to even know about!)

Priority: 0
Login: Yes
Encapsulation: PPPoE
Login: as provided by ISP
Password: as provided by ISP
Connection Mode: Always On
IP Address: Get dynamically
DNS Address: Get automatically
NAT: Enable
Router MAC: Use Default Address

Hi do you know where I'll find the bit in bold I can't see it anywhere on the settings pages
#4
There are two ways to access Netgear settings... use the online 'Netgear Genie' ..google is your friend!
jakeantonybrown
Splodger101
Hi, I had the same issue with this router - it replaced an EE Bright(not!)Box
Check the Netgear settings .... the one in bold should sort it - if you are using fibre that is ;)
Country: UK
Internet Service Provider: Other
Transfer Mode: PTM
DSL Mode: VDSL2
Multiplexing Method: VC-Based
VPI: 0 (however I don't think this setting has any effect in PTM mode)
VCI: 38 (however I don't think this setting has any effect in PTM mode)Use VLANID: tick "yes" to use this and set to 101 (Important! It won't work without this, this was one of the settings
that neither my ISP or Netgear seemed to even know about!)

Priority: 0
Login: Yes
Encapsulation: PPPoE
Login: as provided by ISP
Password: as provided by ISP
Connection Mode: Always On
IP Address: Get dynamically
DNS Address: Get automatically
NAT: Enable
Router MAC: Use Default Address
Hi do you know where I'll find the bit in bold I can't see it anywhere on the settings pages


Edited By: Splodger101 on Nov 01, 2016 18:59
#5
patti
Scroll down to Maui reply. Is that what you already done? http://www.discussisp.com/forum/viewtopic.php?t=14
Failing that use Twitter to contact SSE.


I don't think I've bought the right router
#6
is it a fast fibre connection?
#7
Splodger101
is it a fast fibre connection?

Yes
#8
Sorry to hijack but are sse any good? Just so many bad reviews. I'd like to hear something impartial.
#9
Leery24
Sorry to hijack but are sse any good? Just so many bad reviews. I'd like to hear something impartial.

No issue for me except that I had to use my old BT Hub 5 to act as an access point for the wireless as the wireless on the SSE box is really bad.

Post an Answer

You don't need an account to leave a response. Just enter your email address. We'll keep it private.

...OR log in with your social account

...OR comment using your social account

Thanks for your comment! Keep it up!
We just need to have a quick look and it will be live soon.
The community is happy to hear your opinion! Keep contributing!