[Xbox] Is anyone else having trouble with Forza Horizon 3 not working? - HotUKDeals
We use cookie files to improve site functionality and personalisation. By continuing to use HotUKDeals, you accept our cookie and privacy policy.
Get the HotUKDeals app free at Google Play

Search Error

An error occurred when searching, please try again!

Login / Sign UpSubmit

[Xbox] Is anyone else having trouble with Forza Horizon 3 not working?

£0.00 @
So the other day (Saturday) I went to load up horizon 3, and it gets stuck at the loading screen, the image will freeze as soon as I press A, but the loading wheel will still go around and the music p… Read More
nathan3007 Avatar
1m, 1w agoPosted 1 month, 1 week ago
So the other day (Saturday) I went to load up horizon 3, and it gets stuck at the loading screen, the image will freeze as soon as I press A, but the loading wheel will still go around and the music playing, yet when my brother tries it on his account (same xbox) it works without issue.

I've tried reinstalling the game and to no avail, it's only since the game updated to version 1.0.54.0 that it's started to happen
nathan3007 Avatar
1m, 1w agoPosted 1 month, 1 week ago
Options
Best Answer
Reset the cache? Also could be a save game sync issue. Do you play it on any other xb1's?

nathan3007
mixmixi
nathan3007
Bure11
Played it Tuesday and it was fine :(
I've experienced in the past where when I'd click on the icon and it wouldn't load up and an error message would come up. Many times closing and loading again it would work, however some other times weirdly it only worked when i was connected to the internet, so wouldn't load if i wasn't.
It loads up fine, then when it comes to the title page it works, until A is pressed then thats' it, I tried closing it about 10 times and restarting, restarted the xbox, deleted the game/DLC and reinstalled it and nothing, but it seems to just be on my account, like I said my brother can play it fine on his account on the same xbox :(
How much free space do you have on your hard drive?
I would say about 200/400 gb (out of 2TB) it's only started doing it since it received the monthly update


Edited By: imranio on Mar 16, 2017 18:26

All Responses

(14) Jump to unreadPost an answer
Responses/page:
#1
I played it earlier and had no problems.
#2
oUkTuRkEyIII
I played it earlier and had no problems.
I seem to be the only one having this issue, it's annoying because I only just bought the car pass the other week and I'm missing out on the best Forzathons :(
#3
Played it Tuesday and it was fine :(

I've experienced in the past where when I'd click on the icon and it wouldn't load up and an error message would come up. Many times closing and loading again it would work, however some other times weirdly it only worked when i was connected to the internet, so wouldn't load if i wasn't.
#4
Bure11
Played it Tuesday and it was fine :(
I've experienced in the past where when I'd click on the icon and it wouldn't load up and an error message would come up. Many times closing and loading again it would work, however some other times weirdly it only worked when i was connected to the internet, so wouldn't load if i wasn't.
It loads up fine, then when it comes to the title page it works, until A is pressed then thats' it, I tried closing it about 10 times and restarting, restarted the xbox, deleted the game/DLC and reinstalled it and nothing, but it seems to just be on my account, like I said my brother can play it fine on his account on the same xbox :(
#5
nathan3007
Bure11
Played it Tuesday and it was fine :(
I've experienced in the past where when I'd click on the icon and it wouldn't load up and an error message would come up. Many times closing and loading again it would work, however some other times weirdly it only worked when i was connected to the internet, so wouldn't load if i wasn't.
It loads up fine, then when it comes to the title page it works, until A is pressed then thats' it, I tried closing it about 10 times and restarting, restarted the xbox, deleted the game/DLC and reinstalled it and nothing, but it seems to just be on my account, like I said my brother can play it fine on his account on the same xbox :(


How much free space do you have on your hard drive?
#6
mixmixi
nathan3007
Bure11
Played it Tuesday and it was fine :(
I've experienced in the past where when I'd click on the icon and it wouldn't load up and an error message would come up. Many times closing and loading again it would work, however some other times weirdly it only worked when i was connected to the internet, so wouldn't load if i wasn't.
It loads up fine, then when it comes to the title page it works, until A is pressed then thats' it, I tried closing it about 10 times and restarting, restarted the xbox, deleted the game/DLC and reinstalled it and nothing, but it seems to just be on my account, like I said my brother can play it fine on his account on the same xbox :(
How much free space do you have on your hard drive?
I would say about 200/400 gb (out of 2TB) it's only started doing it since it received the monthly update
#7
Is your console on preview build?
#8
Reset the cache? Also could be a save game sync issue. Do you play it on any other xb1's?

nathan3007
mixmixi
nathan3007
Bure11
Played it Tuesday and it was fine :(
I've experienced in the past where when I'd click on the icon and it wouldn't load up and an error message would come up. Many times closing and loading again it would work, however some other times weirdly it only worked when i was connected to the internet, so wouldn't load if i wasn't.
It loads up fine, then when it comes to the title page it works, until A is pressed then thats' it, I tried closing it about 10 times and restarting, restarted the xbox, deleted the game/DLC and reinstalled it and nothing, but it seems to just be on my account, like I said my brother can play it fine on his account on the same xbox :(
How much free space do you have on your hard drive?
I would say about 200/400 gb (out of 2TB) it's only started doing it since it received the monthly update


Edited By: imranio on Mar 16, 2017 18:26
#9
You could try this.. clear cache
#10
imranio
Reset the cache?
nathan3007
mixmixi
nathan3007
Bure11
Played it Tuesday and it was fine :(
I've experienced in the past where when I'd click on the icon and it wouldn't load up and an error message would come up. Many times closing and loading again it would work, however some other times weirdly it only worked when i was connected to the internet, so wouldn't load if i wasn't.
It loads up fine, then when it comes to the title page it works, until A is pressed then thats' it, I tried closing it about 10 times and restarting, restarted the xbox, deleted the game/DLC and reinstalled it and nothing, but it seems to just be on my account, like I said my brother can play it fine on his account on the same xbox :(
How much free space do you have on your hard drive?
I would say about 200/400 gb (out of 2TB) it's only started doing it since it received the monthly update

cowsindahouse
You could try this.. clear cache

Thanks guys, will give it a go when I'm next on it/have time to :)
#11
phoenix029
Is your console on preview build?
No, it isn't
#12
Also try a hard reset. Press and hold the Xbox power button.
#13
nathan3007
imranio
Reset the cache?
nathan3007
mixmixi
nathan3007
Bure11
Played it Tuesday and it was fine :(
I've experienced in the past where when I'd click on the icon and it wouldn't load up and an error message would come up. Many times closing and loading again it would work, however some other times weirdly it only worked when i was connected to the internet, so wouldn't load if i wasn't.
It loads up fine, then when it comes to the title page it works, until A is pressed then thats' it, I tried closing it about 10 times and restarting, restarted the xbox, deleted the game/DLC and reinstalled it and nothing, but it seems to just be on my account, like I said my brother can play it fine on his account on the same xbox :(
How much free space do you have on your hard drive?
I would say about 200/400 gb (out of 2TB) it's only started doing it since it received the monthly update

cowsindahouse
You could try this.. clear cache

Thanks guys, will give it a go when I'm next on it/have time to :)


Update, clearing the cashe worked, cheers guys :)
#14
Awesome.

Post an Answer

You don't need an account to leave a response. Just enter your email address. We'll keep it private.

...OR log in with your social account

...OR comment using your social account

Thanks for your comment! Keep it up!
We just need to have a quick look and it will be live soon.
The community is happy to hear your opinion! Keep contributing!