car cd player not putting out any sound help.,.....edit all sorted thanks - HotUKDeals
We use cookie files to improve site functionality and personalisation. By continuing to use HUKD, you accept our cookie and privacy policy.
Get the HUKD app free at Google Play

Search Error

An error occurred when searching, please try again!

Login / Sign UpSubmit

car cd player not putting out any sound help.,.....edit all sorted thanks

strobez1977 Avatar
8y, 1m agoPosted 8 years, 1 month ago
Hi i put i tried putting in a new cd player in my car and plugged everything in or at leadt im sure i have and when i press the on button nothing happens,what could i be doing wrong,i have never put on in a car before so am i missing somthing silly?thanks
Tags:
strobez1977 Avatar
8y, 1m agoPosted 8 years, 1 month ago
Options

All Comments

(8) Jump to unreadPost a comment
Comments/page:
#1
You may have to alter the power leads at the back.
Some are powered diffrently.
Its something to do with the yellow and red wires iirc.
#3
Check to make sure you haven`t blown a fuse while connecting.
#4
this is the kit i bought,i just plugged one of the wires into the cd player and coneevted it to the wires that were going into the original tape player
#5
Car stereos will have two sources of power. One is constant (from the battery), so you don't lose your preset radio stations. The other is known as 'ignition live'. This is the one which only gets power when the ignition is on. You'll need to get a volt meter (or multimeter) and check the leads which are coming from the car to see which is which. If you're not getting 12v from ANY of the sources, then as cuzzy says you may have blown a fuse.

What type of connections are coming out of the car at the moment? do they just plug straight into the sockets on the leads you plug into the rear of the radio (known as ISO connections)?
#6
You should have it wired as per Page 17 on your installation manual here : :thumbsup:

http://www.service.pioneer-eur.com/peeservice/RegistrInstrMan.nsf/(CountDownloadinInstructionManuals3)?openagent&ID=C3F8C337121429AAC12573A20036A986&Attachment=YRD5189_DEH-5000UB.pdf

But as the guys said above ...check your fuse 1st !
#7
HI it all powerd up but there isnt any sound coming from it,any ideas what this could be?thanks
#8
thanks for all ya help all sorted now lol

Post a Comment

You don't need an account to leave a comment. Just enter your email address. We'll keep it private.

...OR log in with your social account

...OR comment using your social account

Thanks for your comment! Keep it up!
We just need to have a quick look and it will be live soon.
The community is happy to hear your opinion! Keep contributing!