We use cookie files to improve site functionality and personalisation. By continuing to use HUKD, you accept our cookie and privacy policy.
Close

Car help - my central locking isn't working (VW Polo 1.6 CL)

Bhav007Bhav007

I am having trouble with my central locking. It suddenly stopped working. All fuses are fine as I checked them. Have to unlock the back doors by hand once either the driver door or passenger door is open by key. Any knowledgable people around that can help? Many thanks.

All Comments (9)

Jump to unread Post a Comment
    rsethi
    it happens to me sometime on my vauxhall. put the key in ignition and then turn it on. turn on the ignition and do not start the car.
    now press the switch on key to open and close the central locking.

    this pairs the transmitter and receiver.
    aircanman
    Is there any movement whatsoever on the locks when you press the button? Do the lights flash?
    EastLondon
    http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=35919

    May be the same as above.If not search the forum to find similar problem
    Bhav007
    rsethi
    it happens to me sometime on my vauxhall. put the key in ignition and then turn it on. turn on the ignition and do not start the car.
    now press the switch on key to open and close the central locking.

    this pairs the transmitter and receiver.


    Thanks for the reply but my keys do not have switches or buttons they are manually operated
    Bhav007
    aircanman
    Is there any movement whatsoever on the locks when you press the button? Do the lights flash?


    Nothing, no sound or anything when I turn the key
    Bhav007
    EastLondon
    http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=35919

    May be the same as above.If not search the forum to find similar problem


    Many thanks for that. I have no clue where to find this pump. Will have to refer to the handbook
    julianrt
    This has happened to me on my VW Passat.
    On the Passat under the passenger seat there is a box where all the wires go in and come back.
    When the weather has rained for a while the wires get wet and corrode.
    So I have to fit new connectors or cut the corroded pieces off and reconnect.
    aircanman
    Bhav007
    EastLondon
    http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=35919

    May be the same as above.If not search the forum to find similar problem


    Many thanks for that. I have no clue where to find this pump. Will have to refer to the handbook


    It wont be in the handbook lol, try to follow the instructions on the link.
    markq
    Just a thought, is it possible that you have locked the car from the passenger side? If so, it may have affected the system. You may have to unlock the car from the passenger side and then lock the car from the driver's door. Its got to be worth a try at least.
    I seem to remember that being a potential issue before remote central locking.

    HTH

Post a Comment

You don't need an account to leave a comment. Just enter your email address. We'll keep it private.

I Approve
Your Comments On This Post
Comment Preview
Close

PRIVATE MESSAGE

Close
Sorry, you can’t currently send PMs. Once you’re a more active member of the forum, the PM service will be unlocked for you.
Welcome to HUKD!
Close
Join the Community