Freeview Problems - HotUKDeals
We use cookie files to improve site functionality and personalisation. By continuing to use HotUKDeals, you accept our cookie and privacy policy.
Get the HotUKDeals app free at Google Play

Search Error

An error occurred when searching, please try again!

Login / Sign UpSubmit

Freeview Problems

£0.00 @
We have two freeview boxes and one freeview intergrated television and yesterday we appear to have lost most of our channels, I have tried rescanning and updates and turning it off and on and even rin… Read More
LaoTzu Avatar
7y, 10m agoPosted 7 years, 10 months ago
We have two freeview boxes and one freeview intergrated television and yesterday we appear to have lost most of our channels, I have tried rescanning and updates and turning it off and on and even ringing freeview but the channels won't come back.
We live in Basingstoke and our nearest aerial is Hannington, we can still get things like BBC1 2 and ITV1, Channel 4. The helpline said they have had no reported problems with Hannington and that it must be our aerial (it's an in the loft one), however if the aerial suddenly broke, surely I wouldn't get any channels??

Some of the channels that are not working
Channel 5
Yesterday
Film 4
QVC
GOLD
4Music
Virgin1
TMF
Ideal World
BidTV
Dave ja vu
UK Style
ITV2
Setanta Sports
Five USA
Fiver
GemsTV
CITV
and a few others!

Anyone else having problems or any ideas what to do?

Thanks in advance
LaoTzu Avatar
7y, 10m agoPosted 7 years, 10 months ago
Options

All Comments

(15) Jump to unreadPost a comment
Comments/page:
#1
starsparkle2311
this happens with my bedroom tv, just fiddle with the aerial:thumbsup:

Has this happened to anyone else in your area? Maybe it's a problem with the main transporter of tv aerial thingy,lol, you know what I mean:p


thing is there is one box in one bedroom, one box in another bedroom and an integrated tv in the lounge, we havent touched the aerial in the loft so it would be a bit odd if suddenly the cable had got moved without anything knocking it........right now I am thinking I might have a wasp or mouse invasion or something in the loft!!

No-one I know who lives close has freeview so at the moment I will just have to wait and see if it rectifies itself

Ta for the help :thumbsup:
#2
starsparkle2311


What's on TV today anyway, anything interesting?:-D


Yeah, funny, not a bloomin lot is on today, even the s*dding guide doesn't work

Luckily we have Sky so all is not lost, its just a pain cos I like watching the freeview telly in bed and sending annoying child up to watch tv in his bedroom.

We have an aerial in the loft that feeds to the in the wall aerial sockets, been fine fine fine for a few years then ploop, half broke, I hate things that go ploop half broke!
banned 1 Like #3
Try a firmware update.
#4
Podzak
Try a firmware update.


tried to do that and it said no update was available, doesn't seem a way to force it?
1 Like #5
It could be " atmospherics ", which are weather related, it will sort itself if that is the the cause, also a transmitter may be on reduced power.
#6
Inactive
It could be " atmospherics ", which are weather related, it will sort itself if that is the the cause, also a transmitter may be on reduced power.


Yeah, I did wonder that with there being chance of thunderstorms and that, I have a headache so goodness knows what it must be like for the freeview box :p
1 Like #7
are they switching off the analogue in your area?, that can cause a few probs but if all 3 went offers 2 options
if they all on same aerial, get it checked
if they on diff aerials must be service or environmental, someone put up a tall structure nearby recently?
#8
maddogb
are they switching off the analogue in your area?, that can cause a few probs but if all 3 went offers 2 options
if they all on same aerial, get it checked
if they on diff aerials must be service or environmental, someone put up a tall structure nearby recently?


don't know, I don't think so - I would have thought if that was the case then the people at Freeview would have mentioned it. It didn't say anything on their website either :?

Just going to give it a few days and ask a few people in the area to see if they have any problems

Thanks :thumbsup:
#9
LaoTzu


Just going to give it a few days and ask a few people in the area to see if they have any problems

:


That would be your best option, good luck.
1 Like #10
I've had this a few times and after a while it will sort out but you need to do a reset, think i tried for several hours one night and did about 5 re sets
#11
Didnt work last night after yet another reboot etc etc then woke up this morning and seems to be all back up and working again :? Bizarre!

Thanks for all your help :-)
#12
LaoTzu
Didnt work last night after yet another reboot etc etc then woke up this morning and seems to be all back up and working again :? Bizarre!

Thanks for all your help :-)


I bet it was just " atmospherics "...glad you are sorted.:thumbsup:
1 Like #13
Well worth getting up in your loft. I had a very similar prob despite not going up there for weeks. Sounds very like a connection prob between your ariel and the splitter.

As you have two ariel points you will have a splitter up there somewhere (probably a small white box). Check the cables are connected to it properly (should be 3 - the ariel input and your 2 TV points output). If that doesn't fix it then chase the ariel cable back to the ariel. My ariel cable had a taped-up join in it which was causing the problem but only on certain channels.

It is weird how it only affects certain channels but it does !

good luck :thumbsup:
#14
tallpete33
Well worth getting up in your loft. I had a very similar prob despite not going up there for weeks. Sounds very like a connection prob between your ariel and the splitter.

As you have two ariel points you will have a splitter up there somewhere (probably a small white box). Check the cables are connected to it properly (should be 3 - the ariel input and your 2 TV points output). If that doesn't fix it then chase the ariel cable back to the ariel. My ariel cable had a taped-up join in it which was causing the problem but only on certain channels.

It is weird how it only affects certain channels but it does !

good luck :thumbsup:


Thanks for your input, I think it must have been a problem with them cos all the channels are back working fine on all 3 of our freeview thingies, will bear that in mind if it happens again though :thumbsup:
#15
Inactive
I bet it was just " atmospherics "...glad you are sorted.:thumbsup:


Probably, it seemed to just go wrong when all the thunderstorms were about, thanks for you help :thumbsup:

Post a Comment

You don't need an account to leave a comment. Just enter your email address. We'll keep it private.

...OR log in with your social account

...OR comment using your social account

Thanks for your comment! Keep it up!
We just need to have a quick look and it will be live soon.
The community is happy to hear your opinion! Keep contributing!