Guy on Mastermind get the lowest score (5) in 37 years of the program - HotUKDeals
We use cookie files to improve site functionality and personalisation. By continuing to use HUKD, you accept our cookie and privacy policy.
Get the HUKD app free at Google Play

Search Error

An error occurred when searching, please try again!

Login / Sign UpSubmit

Guy on Mastermind get the lowest score (5) in 37 years of the program

Trickyjabs Avatar
6y, 9m agoPosted 6 years, 9 months ago
He scored 4 in his specialised subject and 1 in general knowledge.

Got to say, some of the general knowledge ones are pretty tough, I knew 5 at a push, how about you?



1. Which insects got their name from the ancient superstition that they crawl into the ears of sleeping people?
KAJEN THURAAISINGHAM: Ants
(Correct answer: Earwig)

2. One of the taglines of which 2001 blockbuster film was "December 7th 1941, it was a Sunday morning"?
KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
(Correct answer: Pearl Harbor)

3. In Greek mythology what did Prometheus steal from the gods? He was punished for this by being chained to a rock where an eagle ate his constantly replenished liver.
KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
(Correct answer: A spark of fire)

4. Pierre is the capital of which American state?
KAJEN THURAAISINGHAM: Vermont
(Correct answer: South Dakota)

5. What do people suffering from trichotillomania have a compulsion to do?
KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
(Correct answer: Pull out their hair)

6. The American ambassador's London residence Winfield House was sold to the United States for $1 by which chain store heiress?
KAJEN THURAAISINGHAM: Hilton
(Correct answer: Barbara Hutton)

7. The "Heroic" in a Flat Major Opus 53 is one of 16 of Chopin's works in the form of which dance?
KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
(Correct answer: Polonaise)

8. In women's gymnastics, the uneven bars on which swinging routines are performed are also known by what name?
KAJEN THURAAISINGHAM: Trapeze
(Correct answer: Asymmetric bars)

9. Whose 1770 poem The Deserted Village describes the appalling effects of the enclosure acts on the rural poor?
KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
(Correct answer: Oliver Goldsmith)

10. Ursus Maritimus is the scientific name for which bear?
KAJEN THURAAISINGHAM: The polar bear (Correct)

11. Le Maillon Faible is the French television version of which British quiz show?
KAJEN THURAAISINGHAM: Mastermind
(Correct answer: The Weakest Link)

12. The Halle Orchestra is based in which venue in Manchester?
KAJEN THURAAISINGHAM: Salford
(Correct answer: Bridgewater Hall)

13. A device capable of storing electricity consisting of conducting plates separated by a layer of insulating material is given what name?
KAJEN THURAAISINGHAM: Battery
(Correct answer: Capacitor)

14. Which Warwickshire town granted its royal prefix by Queen Victoria in 1838 claims to be the home of England's first lawn tennis club?
KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
(Correct answer: Leamington Spa)

15. What word can mean a joint of pork, to pawn, or a German white wine?
KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
(Correct answer: Hock)
Trickyjabs Avatar
6y, 9m agoPosted 6 years, 9 months ago
Options

All Comments

(7) Jump to unreadPost a comment
Comments/page:
#1
thats one of the hardest general knowledge rounds Ive ever seen-usually I can get quite a lot on general knowledge but truthfully I would only have got 3 of those.
#2
They are really tough, but I guess if you're gonna go on TV on Mastermind of all shows, you should really have won a few pub quizzes!?
#3
Poor guy
#4
I got 5 out of those
#5
I got 6, but then I do live in Leamington Spa, speak a little French and German, and have a girlfriend who loves Pearl Harbour! So 4 of those were gimmes!!
#6
dale4020
I got 6, but then I do live in Leamington Spa, speak a little French and German, and have a girlfriend who loves Pearl Harbour! So 4 of those were gimmes!!


LOL
#7
What was his specialist subject?

Post a Comment

You don't need an account to leave a comment. Just enter your email address. We'll keep it private.

...OR log in with your social account

...OR comment using your social account

Thanks for your comment! Keep it up!
We just need to have a quick look and it will be live soon.
The community is happy to hear your opinion! Keep contributing!