Got numerical reasoning test tomorrow for Job, never done it b4, googled it thou, but guys anything i should know about this and any common questions, please help..., Rep will be given 4 help, … Read More

7y, 4m agoPosted 7 years, 4 months ago

Got numerical reasoning test tomorrow for Job, never done it b4,
googled it thou, but guys anything i should know about this and any common questions,
please help...,

Dorina, Hi yes I did study maths as a degree* so of course my advice is correct, u however should get your butt out if this thread, 'cos you're just thread spoiling!!!

AndYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYy!!!!

*don't take my posts for real, although if you have no clue, try my theory,it may work!!! HTH
And btw if it does, let me know, if it's that easy, I may take that subject up!!!!!!!!!

Atleast I gave a correct answer for his question :giggle:

Seriously stirspurkle, your "HTH" posts are least helpful, hth :thumbsup:

A car left Canterbury at 7.12 am and arrived in Birmingham, 180 miles distant at 10.57 am. What was its average speed in miles per hour?

Ans: 48 miles/hr

Distance = 180 miles
Time difference = 3 hours 45 mins or in terms of hours (3.75 hours) cos 45 mins = 75% of an hour (if that makes sense)
speed = distance/time = 180miles/3.75hours = 48 miles/hr

Distance = 180 miles
Time difference = 3 hours 45 mins or in terms of hours (3.75 hours) cos 45 mins = 75% of an hour (if that makes sense)
speed = distance/time = 180miles/3.75hours = 48 miles/hr

Yup seems like odd numbers to me, but what would me and Stevie babes know? I mean, WE are just saying, (it's him typing, not ME) OK the last few letters was me, I knocked him out, jeepers, only way I could get to the keyboard, but yeh, Odd numbers:)

## All Comments

(25) Jump to unreadPost a commentHTH

:lol:

http://www.kent.ac.uk/careers/tests/mathstest.htm This looks like a good site

http://www.assessmentday.co.uk/aptitudetests_numerical.htm

http://www.3smartcubes.com/pages/tests/numericalreasoning/numericalreasoning_instructions.asp

Good luck!

so answer always starts with odd number.., is that right:?

http://www.kent.ac.uk/careers/tests/mathstest.htm This looks like a good site

http://www.assessmentday.co.uk/aptitudetests_numerical.htm

http://www.3smartcubes.com/pages/tests/numericalreasoning/numericalreasoning_instructions.asp

Good luck!

thanks:)

Hang on, I'll ask her :)

Starsparkle25!!! what is it? Does it always start with or end with an odd number or is it all odd numbers? :w00t:

1 4 9 ? 25

15,16,17,18,19

???

1 4 9 ? 25

15,16,17,18,19

???

16

1 4 9 ? 25

15,16,17,18,19

???

16

1 - 4 is 3

4 - 9 is 5

9 - 16 is 7

16 - 25 is 9

What's the job you're going for?

What's the job you're going for?

its promotion within the company,Trading:whistling:

AndYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYy!!!!

*don't take my posts for real, although if you have no clue, try my theory,it may work!!! HTH

And btw if it does, let me know, if it's that easy, I may take that subject up!!!!!!!!!

Atleast I gave a correct answer for his question :giggle:

Seriously stirspurkle, your "HTH" posts are least helpful, hth :thumbsup:

:p

1 - 4 is 3

4 - 9 is 5

9 - 16 is 7

16 - 25 is 9

I still dont get it :? :lol:

me too:cry:

Nic, now pay close attention

vvvv

1 4 9 ? 25

15,16,17,18,19

???

square(1) = 1

square(2) = 4

square(3) = 9

[COLOR=red]square(4) = 16[/COLOR]

square(5) = 25

Ans = 16 :thumbsup:

vvvv

square(1) = 1

square(2) = 4

square(3) = 9

[COLOR=red]square(4) = 16[/COLOR]

square(5) = 25

Ans = 16 :thumbsup:

got it:thumbsup:

I thought it was adding subsequent odd numbers; 3,5,7,9, unless I've got something wrong, which I may have done. Your way looks much better!

vvvv

square(1) = 1

square(2) = 4

square(3) = 9

[COLOR=red]square(4) = 16[/COLOR]

square(5) = 25

Ans = 16 :thumbsup:

Whoooooooooooshhhhhhhhhhhhhhh

It's late, that is my excuse and I am sticking to it :p

1 - 4 is 3

4 - 9 is 5

9 - 16 is 7

16 - 25 is 9

It's square numbers :P

1*1 =1

2*2 = 4

3*3 = 9

[gap] 4*4 = 16

5*5 = 25

*edit* Was beaten to it, didn't refresh thread :p was too busy making that banner :)

It's late, that is my excuse and I am sticking to it :p

Hope you're well. :) Long time no see and all that :-D

You too hun, nice to see you :)

Ans: 48 miles/hrDistance = 180 miles

Time difference = 3 hours 45 mins or in terms of hours (3.75 hours) cos 45 mins = 75% of an hour (if that makes sense)

speed = distance/time = 180miles/3.75hours = 48 miles/hr

Think it's right :)

Ans: 48 miles/hrDistance = 180 miles

Time difference = 3 hours 45 mins or in terms of hours (3.75 hours) cos 45 mins = 75% of an hour (if that makes sense)

speed = distance/time = 180miles/3.75hours = 48 miles/hr

Hope it's right :)

:thumbsup:

yeh, Odd numbers:)Yep odd numbers as you said :lol: