pc/lappy help please... - HotUKDeals
We use cookie files to improve site functionality and personalisation. By continuing to use HUKD, you accept our cookie and privacy policy.
Get the HUKD app free at Google Play

Search Error

An error occurred when searching, please try again!

Login / Sign UpSubmit

pc/lappy help please...

shaneomac Avatar
6y, 6m agoPosted 6 years, 6 months ago
this isnt my first post on here asking for help, so id be grateful for some advice.
basically my lappy for some reason has stopped playing mkv. files properly(theres a delay in sound/picture) but WAS playing them perfectly bout a week or two ago...not sure why.
was playing them in media player classic and ive tried downloading vlc and its the same problem.also tried restoring to the least recent save point but no joy.have ran avg/spybot etc and defragged but STILL nothing.
not sure what to do next really...its annoying as ive quite a few mkv files and none of them will now play properly.
any help would be much appreciated!
Tags:
shaneomac Avatar
6y, 6m agoPosted 6 years, 6 months ago
Options

All Comments

(11) Jump to unreadPost a comment
Comments/page:
#1
oh and lappy is a vaio core 2 duo t7500 with 2 gb ram and a nvidia geforce 8600 graphics card if that makes a difference.
banned#2
reinstall video card drivers?

failing that, reinstall windows
#3
You tried taking the battery out and the power pack and leaving it dead for a couple of minutes.
#4
Try installing a new codec pack (and uninstall any old one you have on there)

Use:
http://www.cccp-project.net/
or
http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm

I use K-Lite & Media Player Classic and have no problems ever.
#5
jubbyme
reinstall video card drivers?

failing that, reinstall windows


damn...was hoping it wouldnt be real complicated:oops:

Adam2050
You tried taking the battery out and the power pack and leaving it dead for a couple of minutes.


havent mate - will get on that asap tho,be amazing if it was that simple:thumbsup:
#6
oldmanhouse
Try installing a new codec pack (and uninstall any old one you have on there)

Use:
http://www.cccp-project.net/
or
http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm

I use K-Lite & Media Player Classic and have no problems ever.



ill give that a go too...didnt think it would be codec related as was working last week and i just downloaded vlc today and same prob too.
#7
i'd advise a codec pack clear/install

if all else fails you could always convert the files to a different format? ^_^
#8
just as an update..tried taking battery out - nothing.tried the codec pack clear and installed the ones linked above and its alot better,but there is still a slight intermittent lag.
will look into reinstall the video card drivers and possibly windows...terrible news!lol!
thanks for all the help so far
#9
shaneomac
just as an update..tried taking battery out - nothing.tried the codec pack clear and installed the ones linked above and its alot better,but there is still a slight intermittent lag.
will look into reinstall the video card drivers and possibly windows...terrible news!lol!
thanks for all the help so far


Wasnt a memory error then.

What card is it?
banned#10
MKV's can do this sometimes on my lappy. They tend to be more resource hungry than AVIs,MPGs etc. Check how many processes you have running and close/disable as many as you can.
#11
Adam2050
Wasnt a memory error then.

What card is it?


its a nvidia geforce8600m gs gpu...think this has 512 dedicated ram too but dont quote me on that

dunfyboy
MKV's can do this sometimes on my lappy. They tend to be more resource hungry than AVIs,MPGs etc. Check how many processes you have running and close/disable as many as you can.


yea they are - i used to be able to play them no probs with loads stuff running but even with nothing running theres still a prob which is why im confused....ive even switched everything off from loading on startup and it makes no difference.

Post a Comment

You don't need an account to leave a comment. Just enter your email address. We'll keep it private.

...OR log in with your social account

...OR comment using your social account

Thanks for your comment! Keep it up!
We just need to have a quick look and it will be live soon.
The community is happy to hear your opinion! Keep contributing!