Groups

    acer aspire one wifi help needed!!!

    My aspire one aoa-150 suddenly stopped connecting to our wifi. it detect signals but does not connect. its not a problem with my router, as the problem happens with other routers. in cmd prompt, ip config states that for the wireless network "media disconnected". ive tried this soln

    TCP/IP stack repair options for use with Windows XP with SP2.

    Start, Run, CMD to open a command prompt:

    Reset TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ip reset reset.log

    Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

    Reboot the machine.

    but it doesnt work. any help? by the way it is running ronstinyxp.

    12 Comments

    Did you do the original install and windows found the drivers?

    If so I'd uninstall all network devices and reboot.

    I recently fixed a vista laptop this way after the wi-fi stopped working after installing an update

    Btw, make sure you show hidden devices in device manager when/if you do this.

    you will need to reinstall TinyXP :thumbsup:

    Original Poster

    I've reinstalled the os 2-3 times but still no fix. I even used the Linux recovery disk that it came with to install but still it couldn't connect..

    dcx_badass;8757706

    Obviously a faulty wireless card in that case isn't it.



    this ^^

    I have a spare card at home, part with some money for postage and its yours!

    Not neccessarily faulty but its a common problem with Acer Aspire Ones.

    Mine has the same problem with it disconnecting from the network every now and again. Buy a new wifi card or a usb one as opening the netbook is a bit of mission.

    Did this with mine, did a system restore and all was good.

    But if you have reinstalled the os there is no point doing it.

    uninstall the wifi driver and re-install from here support.acer-euro.com/dri…tml

    I had this fault intermittently for a coupple of months, then it seemed to go away for some unknown reason.

    Wait until the screen is blank and it won't respond at all. I got that issue over the weekend, and was considering chucking it in the bin. But there's a fix for that one too

    Those specific drivers aren't included in the OS

    Another basic thing I forgot. Has the wifi switch on the front been turned off accidentally?

    Original Poster

    Thanks for all the help given so far. And yes 5757alan the wifi switch is definitely on; rememebr it picks up signals but doesn't connect to it. I've also reinstalled the drivers off that website. I guess I'll have to use a new wireless card, is it difficult to fix?

    Its about 15 screws and a 10 min job. There is a youtube about taking it apart.

    If you want a card let me know as i have a spare. Just require a bit of postage money

    Original Poster

    jasonsowden;8768185

    Its about 15 screws and a 10 min job. There is a youtube about taking it … Its about 15 screws and a 10 min job. There is a youtube about taking it apart.If you want a card let me know as i have a spare. Just require a bit of postage money



    Thanks for the offer but I've already got one that I bought off ebay before in case it had to come to it! I just saw a video on youtube and it didnt look too bad, though I've never opened up a laptop before...you've got to start someday though!
    Post a comment
    Avatar
    @
      Text
      Top Discussions
      1. Win a luxury eight-night break for two in Malaysia with Ushvani Spa and Tra…66
      2. wharf comp - win a michael grant watch - email entry only22
      3. mail on sunday comp - win a £3,000 thomas cook gift e-card11
      4. computer active mag comp - win one of two y-cam protect alarm systems worth…44

      See more discussions