Groups

    anyone else's sky playing up

    just wanna know before i ring them

    20 Comments

    Mine is fine

    fine here also

    Original Poster

    thanks i have lots of channels saying no satelite signal being recieved,whilst others are fine

    Fine here.

    Have you tried pulling the plug and restarting?

    My box does this every so often. Just turn off at mains then backmon after a few seconds

    Banned

    jamstaruk1972

    thanks i have lots of channels saying no satelite signal being … thanks i have lots of channels saying no satelite signal being recieved,whilst others are fine



    I had this a couple of months ago when the weather went even slightly dicey. Some channels were ok, others not. I cancelled Sky and then rejoined as a new subscriber so got new box and installation. I asked the engineer to look into the problem I had so he tested the signal directly from the dish and said the signal was at its lowest possible and changed the dish, no problems now

    mine's always saying this, bag of poo it is, control alt delete, or turn the plug off for a minute or two

    master_chief

    I had this a couple of months ago when the weather went even slightly … I had this a couple of months ago when the weather went even slightly dicey. Some channels were ok, others not. I cancelled Sky and then rejoined as a new subscriber so got new box and installation. I asked the engineer to look into the problem I had so he tested the signal directly from the dish and said the signal was at its lowest possible and changed the dish, no problems now



    yep had the same issue, it happens to me alot when it rains heavy so told sky to send someone down when it happens

    Banned

    Neighbours didn't record at lunchtime for the missus. Says power cut though i was sat watching tv so thats rubbish.



    Fine here but over the last few weeks been getting buggy now and then, like remote signal freezing up then having to reset the box.

    my box been doing it for the last hour, says to unplug for 5 minutes and restart, if problem continues to contact sky

    Banned

    Adam2050

    :pFine here but over the last few weeks been getting buggy now and then, … :pFine here but over the last few weeks been getting buggy now and then, like remote signal freezing up then having to reset the box.



    I had this (I think) at weekend. Remote signal was reaching the box but it wasn't registering so was fast forwarding adverts but not being able to stop.

    master_chief

    I had this (I think) at weekend. Remote signal was reaching the box but … I had this (I think) at weekend. Remote signal was reaching the box but it wasn't registering so was fast forwarding adverts but not being able to stop.



    Yep thats the one.

    Banned

    Adam2050

    Yep thats the one.



    Common problem then. First time it happened to me, box is only a few weeks old too

    master_chief

    Common problem then. First time it happened to me, box is only a few … Common problem then. First time it happened to me, box is only a few weeks old too




    Happened at weekend, wouldnt be suprised if it was the evening for you and to do with the signal.

    Banned

    During xfactor, I got blamed for it of course.

    I can't find any channels working on free sat through a sky dish & box, not even sky news! Technical problem message on the screen.

    For all No Satellite Signal / Technical Fault messages on your Sky box...

    Press the [SERVICES] button and then press [4] [0] [1] then [SELECT]

    On Sky HD, press the [SERVICES] button and then press [0] [0] [1] then [SELECT]



    Then press [1] to go to the LNB Setup Menu.
    Press [DOWN] three times to highlight the line 22Khz Command and then press [RIGHT] to change the value to [OFF].
    Press [DOWN] and [SELECT] to select Save New Settings.
    Wait 30 seconds
    Press [SELECT].
    Now press the [RED] button (reset all settings), then [DOWN] until you can select Save New Settings again.
    Press [SKY].

    If this doesn't work,

    Put box onto standby by pressing [STANDBY (top right of remote)]
    Wait 30 seconds
    Switch off at wall
    Unscrew Dish Input Cable(s) (2 if Sky+/Sky+HD)
    Ensure connectors are in good condition, not falling off the cable and pin straight in the middle
    Screw back in finger tight
    Switch on at wall
    Wait a few minutes
    Press [SKY]

    If not working... You need an engineer or pray to your deity!

    Oh also, on Sky+HD boxes, if you have only 1 dish input cable, make sure you have Single Feed Mode in LNB Setup set to ON otherwise you'll get No Satellite Signal 28.

    ah thanks.
    I plugged the telephone in - in case it was sulking, then pulled out all the sockets from the wall for 5 minutes. Plugged them in and it works now. Dh owes me one.
    Post a comment
    Avatar
    @
      Text
      Top Discussions
      1. Win a Davosa Ternos Submariner Wristwatch worth £64578
      2. Win 1 of 3 x £1000 Selfridges vouchers with Virgin Trains1211
      3. Win a luxury eight-night break for two in Malaysia with Ushvani Spa and Tra…55
      4. Win a safari adventure & claim a free Chicago Town pizza coupon44

      See more discussions