Groups
    EXPIRED

    Car help - my central locking isn't working (VW Polo 1.6 CL)

    I am having trouble with my central locking. It suddenly stopped working. All fuses are fine as I checked them. Have to unlock the back doors by hand once either the driver door or passenger door is open by key. Any knowledgable people around that can help? Many thanks.

    9 Comments

    it happens to me sometime on my vauxhall. put the key in ignition and then turn it on. turn on the ignition and do not start the car.
    now press the switch on key to open and close the central locking.

    this pairs the transmitter and receiver.

    Is there any movement whatsoever on the locks when you press the button? Do the lights flash?

    http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=35919

    May be the same as above.If not search the forum to find similar problem

    Original Poster

    rsethi

    it happens to me sometime on my vauxhall. put the key in ignition and … it happens to me sometime on my vauxhall. put the key in ignition and then turn it on. turn on the ignition and do not start the car. now press the switch on key to open and close the central locking. this pairs the transmitter and receiver.



    Thanks for the reply but my keys do not have switches or buttons they are manually operated

    Original Poster

    aircanman

    Is there any movement whatsoever on the locks when you press the button? … Is there any movement whatsoever on the locks when you press the button? Do the lights flash?



    Nothing, no sound or anything when I turn the key

    Original Poster

    EastLondon

    http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=35919May be the same … http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=35919May be the same as above.If not search the forum to find similar problem



    Many thanks for that. I have no clue where to find this pump. Will have to refer to the handbook

    Banned

    This has happened to me on my VW Passat.
    On the Passat under the passenger seat there is a box where all the wires go in and come back.
    When the weather has rained for a while the wires get wet and corrode.
    So I have to fit new connectors or cut the corroded pieces off and reconnect.

    Bhav007

    Many thanks for that. I have no clue where to find this pump. Will have … Many thanks for that. I have no clue where to find this pump. Will have to refer to the handbook



    It wont be in the handbook lol, try to follow the instructions on the link.

    Just a thought, is it possible that you have locked the car from the passenger side? If so, it may have affected the system. You may have to unlock the car from the passenger side and then lock the car from the driver's door. Its got to be worth a try at least.
    I seem to remember that being a potential issue before remote central locking.

    HTH

    Sorry, commenting is no longer available on this discussion.

    Top Discussions
    1. What do you feel like whinging about today?1927364
    2. Spotify Family Premium share715
    3. word association Game73944490
    4. The obvious next step become Ken then become Barbie1423

    See more discussions