Groups

    Guy on Mastermind get the lowest score (5) in 37 years of the program

    He scored 4 in his specialised subject and 1 in general knowledge.

    Got to say, some of the general knowledge ones are pretty tough, I knew 5 at a push, how about you?



    1. Which insects got their name from the ancient superstition that they crawl into the ears of sleeping people?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Ants
    (Correct answer: Earwig)

    2. One of the taglines of which 2001 blockbuster film was "December 7th 1941, it was a Sunday morning"?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
    (Correct answer: Pearl Harbor)

    3. In Greek mythology what did Prometheus steal from the gods? He was punished for this by being chained to a rock where an eagle ate his constantly replenished liver.
    KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
    (Correct answer: A spark of fire)

    4. Pierre is the capital of which American state?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Vermont
    (Correct answer: South Dakota)

    5. What do people suffering from trichotillomania have a compulsion to do?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
    (Correct answer: Pull out their hair)

    6. The American ambassador's London residence Winfield House was sold to the United States for $1 by which chain store heiress?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Hilton
    (Correct answer: Barbara Hutton)

    7. The "Heroic" in a Flat Major Opus 53 is one of 16 of Chopin's works in the form of which dance?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
    (Correct answer: Polonaise)

    8. In women's gymnastics, the uneven bars on which swinging routines are performed are also known by what name?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Trapeze
    (Correct answer: Asymmetric bars)

    9. Whose 1770 poem The Deserted Village describes the appalling effects of the enclosure acts on the rural poor?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
    (Correct answer: Oliver Goldsmith)

    10. Ursus Maritimus is the scientific name for which bear?
    KAJEN THURAAISINGHAM: The polar bear (Correct)

    11. Le Maillon Faible is the French television version of which British quiz show?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Mastermind
    (Correct answer: The Weakest Link)

    12. The Halle Orchestra is based in which venue in Manchester?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Salford
    (Correct answer: Bridgewater Hall)

    13. A device capable of storing electricity consisting of conducting plates separated by a layer of insulating material is given what name?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Battery
    (Correct answer: Capacitor)

    14. Which Warwickshire town granted its royal prefix by Queen Victoria in 1838 claims to be the home of England's first lawn tennis club?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
    (Correct answer: Leamington Spa)

    15. What word can mean a joint of pork, to pawn, or a German white wine?
    KAJEN THURAAISINGHAM: Pass
    (Correct answer: Hock)

    7 Comments

    thats one of the hardest general knowledge rounds Ive ever seen-usually I can get quite a lot on general knowledge but truthfully I would only have got 3 of those.

    They are really tough, but I guess if you're gonna go on TV on Mastermind of all shows, you should really have won a few pub quizzes!?

    Poor guy

    I got 5 out of those

    I got 6, but then I do live in Leamington Spa, speak a little French and German, and have a girlfriend who loves Pearl Harbour! So 4 of those were gimmes!!

    Original Poster

    dale4020;7736412

    I got 6, but then I do live in Leamington Spa, speak a little French and … I got 6, but then I do live in Leamington Spa, speak a little French and German, and have a girlfriend who loves Pearl Harbour! So 4 of those were gimmes!!



    LOL

    What was his specialist subject?
    Post a comment
    Avatar
    @
      Text
      Top Discussions
      1. Seems that Uber will NOT have it's London Licence Renewed by TFL - declarin…55
      2. word association Game73944494
      3. Try buy that Minecraft Xbone Argos deal? 10% online code in your email!1417
      4. *** Weekly game codes giveaway 188 ***519

      See more discussions