# maths question

Found 25th Jan 2016
You have an upstream Picking department that feeds two downstream packing departments: A and B. 75% of your Pick volume goes to department A, which has a packing rate of 150 unites per labor hour (uph). 25% of the Pick volume goes to department B, which is for large items, and has a pack rate of 25 units per labor hour. Your pickers pick both large and small items throughout the day at an overall average rate of 100 units per labor hour. You have 25 people today for all 3 departments, and you absolutely must pack 7,500 units in department A to meet a customer promise metric. How do you allocate labor to balance the flow in your department if you work a 10 hour shift? Do not assume breaks or lunches in your answer

thanks!!

Department % Volume Rate (UPH) People Daily Volume
Pick 100% 100 ?? ??
Pack A 75% 150 ?? 7500
Pack B 25% 25 ?? ??

- Boogie83e
Daffodils
Send all the packages to yodel.
U need to make it into algebra
they just wrap it up with all these complicated words to confuse you,.
it's 51
10 people to picking (total 10,000 units at 100 units per person per hour - 10 people, 10 hours)
5 people to packing in dept A (total 7,500 units at 150 units per person per hour - 5 people, 10 hours)
10 people to packing in dept B ((total 2,500 units at 25 units per person per hour - 10 people, 10 hours)
Edited by: "Thistleno1" 25th Jan 2016
first of all you if you need 7500 packages in dept a and dept a gets 75% of picks, then total picks must be 10000.
the picking department runs at 100 uph, running for 10 hours requires 10 staff to meet 10000 units. (100uph x 10 hours x 10 staff = 10000 units)
you then have 7500 to pack in dept a. dept a runs at 150 uph, over 10 hours 5 people are needed. (150uph x 10 hours x 5 staff = 7500 units)
dept b gets the remaining 2500 picks, and dept b runs at 25uph, so over 10 hours it needs 10 people. (25uph x 10 hours x 10 staff = 2500 units)

picks = 10 staff
dept a = 5 staff
dept b = 10 staff
Thistleno1

10 people to picking (total 10,000 units at 100 units per person per hour … 10 people to picking (total 10,000 units at 100 units per person per hour - 10 people, 10 hours)5 people to packing in dept A (total 7,500 units at 150 units per person per hour - 5 people, 10 hours)10 people to packing in dept B ((total 2,500 units at 25 units per person per hour - 10 people, 10 hours)

look like i was a little slow
smellyonion