Groups

# numerical reasoning test, Please help

Got numerical reasoning test tomorrow for Job, never done it b4,

googled it thou, but guys anything i should know about this and any common questions,

please help...,

Rep will be given 4 help,

many thanks in advance,

googled it thou, but guys anything i should know about this and any common questions,

please help...,

Rep will be given 4 help,

many thanks in advance,

:lol:

kent.ac.uk/car…htm This looks like a good site

assessmentday.co.uk/apt…htm

3smartcubes.com/pag…asp

Good luck!

Original Poster

so answer always starts with odd number.., is that right:?

Original Poster

thanks:)

Hang on, I'll ask her

Starsparkle25!!! what is it? Does it always start with or end with an odd number or is it all odd numbers? :w00t:

Original Poster

1 4 9 ? 25

15,16,17,18,19

???

16

16

1 - 4 is 3

4 - 9 is 5

9 - 16 is 7

16 - 25 is 9

What's the job you're going for?

Original Poster

its promotion within the company,Trading:whistling:

Atleast I gave a correct answer for his question :giggle:

Seriously stirspurkle, your "HTH" posts are least helpful, hth :thumbsup:

I still dont get it :? :lol:

Original Poster

me too:cry:

Nic, now pay close attention

vvvv

square(1) = 1

square(2) = 4

square(3) = 9

[COLOR=red]square(4) = 16[/COLOR]

square(5) = 25

Ans = 16 :thumbsup:

Original Poster

got it:thumbsup:

I thought it was adding subsequent odd numbers; 3,5,7,9, unless I've got something wrong, which I may have done. Your way looks much better!

Whoooooooooooshhhhhhhhhhhhhhh

It's late, that is my excuse and I am sticking to it

It's square numbers :P

1*1 =1

2*2 = 4

3*3 = 9

[gap] 4*4 = 16

5*5 = 25

*edit* Was beaten to it, didn't refresh thread was too busy making that banner

Hope you're well. Long time no see and all that :-D

You too hun, nice to see you

Original Poster

Ans: 48 miles/hrDistance = 180 miles

Time difference = 3 hours 45 mins or in terms of hours (3.75 hours) cos 45 mins = 75% of an hour (if that makes sense)

speed = distance/time = 180miles/3.75hours = 48 miles/hr

Think it's right

Original Poster

:thumbsup:

Yep odd numbers as you said :lol: