Sony KDL55W8 Owners Thread

25
Found 28th Nov 2014
With a number of people purchasing this TV today, I've created this thread to share info/settings etc
Community Updates
MiscSony
25 Comments
Original Poster
This TV needs an adapter for the normal VESA bracket.

It's normally £25-30, but I've found this cheaper version on Amazon.

amazon.co.uk/VES…7IQ
Original Poster
John Lewis have the official one for £50, but on Amazon for half that.

On my phone so best checking it is the correct one before ordering:

amazon.co.uk/gp/…1_3?qid=1417210993&sr=8-3π=AC_SX200_QL40
Anyone got any recommended settings for the TV?
I got the 50 inch version of this tv and these settings worked very well for me. I credit the top review on Amazon for the 50 inch version of the tv.

Scene select cinema
Picture mode cinema 1 or 2

Backlight 8
Contrast 96
Brightness 52
Colour 49
Hue 0
Colour temp warm 1
Sharpness 50
Nr off
MPEG nr off
Dot nr off
Reality creation resolution manual resolution 17 noise 6
Smooth graduation low
Motion flow true cinema
Film mode auto

Advanced settings

Black corrector off
Adv contrast enhancer off
Gamma -1
Auto light limiter off
Clear white off
Live colour low
White balance r gain 0 g gain 0 b gain 0 r bias 0 g bias 0 b bias 0 (these are specific to your set and may vary but 0 is a good baseline)
Detail enhancer off
Edge enhancer off

SOUND
Sound mode standard
Sound effect min
Voice zoom 0
Auto surround on
Sound booster off
Equalizer 100hz +10 200hz +5
Advanced audio volume- normal
Bought one today from JL. expected delivery date 3rd of Dec. Cant wait
all the info you need here, currently 235 pages

avforums.com/thr…74/
Bought one today from JL with half price "Sony HT-CT370 2.1 Bluetooth Sound Bar with NFC & Wireless Subwoofer, Black", probably the last one over phone. I hope the TV will be good. Honestly I haven't done much research on it, walked into store spoke to few of them and found a Sony representative in the shop promoting it but didn't believe him as it's his bread and butter. There were 33 in stock. Came back home, read some reviews, all were positive and encouraging, called the local shop, guess what all OOS, thought gutted but after few calls luckily found one in their distribution centre who were happy to price match.
Expecting delivery of mine on the 4th of Dec.
Yeah 2nd the av forums thread where I got all my info from,
But if wanted I shall post my settings when I get home from work tomorrow?
Edited by: "davzzp" 28th Nov 2014
Original Poster
cheers2boss

Bought one today from JL with half price "Sony HT-CT370 2.1 Bluetooth … Bought one today from JL with half price "Sony HT-CT370 2.1 Bluetooth Sound Bar with NFC & Wireless Subwoofer, Black", probably the last one over phone. I hope the TV will be good. Honestly I haven't done much research on it, walked into store spoke to few of them and found a Sony representative in the shop promoting it but didn't believe him as it's his bread and butter. There were 33 in stock. Came back home, read some reviews, all were positive and encouraging, called the local shop, guess what all OOS, thought gutted but after few calls luckily found one in their distribution centre who were happy to price match.



Always the way. If you would have bought it in the shop & then reviewed it, it would no doubt be the worst TV in the world haha
Original Poster
davzzp

Yeah 2nd the av forums thread where I got all my info from, But if wanted … Yeah 2nd the av forums thread where I got all my info from, But if wanted I shall post my settings when I get home from work tomorrow?



Yes please. I'm going to run a THX configure over mine when it arrives next Friday, so will be useful to compare
Found this TV a nightmare to get set correctly, but tried these settings from AVForums then tweaked to my liking:
Scene Select: Cinema


Picture Mode: Cinema 1


Backlight: 3 (Make sure you turn the Light Sensor off in System Settings/Eco)


Contrast: 80


Brightness: 50


Colour: 50


Hue: 0


Colour Temperature: Warm 2


Sharpness: 50


Noise Reduction: Off


MPEG Noise Reduction: Off


Dot Noise Reduction: Off


Reality Creation: Manual


Video Area Detection: Off


Resolution: Low 0 - 20 (play with it depending on compression)


Smooth Gradation: Low


Motionflow: Off/True Cinema


Film Mode: Auto


Advanced Settings


Black Corrector: Off


Advanced Contrast Enhancer: Off


Gamma: -1


Auto Light Limiter: Off


Clear White: Off


Live Colour: Off


White Balance: Red Gain -3, Green Gain -8, Blue Gain 0, Red Bias 0, Green Bias 0, Blue Bias 0


Detail Enhancer: Off


Edge Enhancer: Off


Skin Naturaliser: Off


I dropped the temperature to warm1 and upped the sharpness a tad
Original Poster
Some more settings here, I'll post mine up next weekend after a configure with the THX app


Scene Select: Cinema (Game for XBone)
Picture Mode: Cinema 1 (for BD/DVD) Normal for Sky, Game Standard for XBone
Backlight: 4 (Make sure you turn the Light Sensor off in System Settings/Eco)
Contrast: 81
Brightness: 48 Sky - 50 BD - 55 XBone
Colour: 50
Hue: 0
Colour Temperature: Warm 1
Sharpness: 50
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Off
Dot Noise Reduction: Off
Reality Creation: Manual
Video Area Detection: Off
Resolution: Low 0 - 20 (play with it depending on compression)
Smooth Gradation: Low
Motionflow: Off/True Cinema
Film Mode: Auto
Advanced Settings
Black Corrector: Off
Advanced Contrast Enhancer: Off
Gamma: -1 mostly but 0 for Sky
Auto Light Limiter: Off
Clear White: Off
Live Colour: Off
White Balance: Red Gain -1, Green Gain -5, Blue Gain 0, Red Bias 0, Green Bias 0, Blue Bias 0
Detail Enhancer: Off
Edge Enhancer: Off
Skin Naturaliser: Off
Original Poster
In fact, here's a thread just for settings on AV

Posting this here for reference:

avforums.com/thr…36/
Original Poster
Decided on an official adapter, found them cheaper @ RS

richersounds.com/pro…adp
waste of money the 55" comes with the adaptors

avforums.com/thr…237
Edited by: "deanos" 30th Nov 2014
Original Poster
deanos

waste of money the 55" comes with the … waste of money the 55" comes with the adaptorshttps://www.avforums.com/threads/sony-2014-w7-w8-1080p-edge-led-tv-owners-thread.1858674/page-237#post-21455158



Ah FFS !!
Original Poster
I'll call up to cancel in the morning, cheers mate.

I bought this wall mount anyway....

amazon.co.uk/exe…0U/
Let us know how you get on with that wall plate. Pics with the TV would be good.
Original Poster
Its not the best mate to be honest. Its stiff as hell & if you loosten it a little to allow it to move about, the TV "sags" eve nif the angle of viewing is set at zero.

Will do for the time being.....

http://i59.tinypic.com/2wnw7wg.jpg


Put the wires in the other room behind the plaster, ordered some trunking for the living room as its onlt a small gap & I'm going to be chaging/swapping out equipment more frequently in there & cant be doing with the hassle.
Edited by: "ChrisUK" 8th Dec 2014
DM800 - lol

Original Poster
Here's my settings for normal TV viewing/Movies etc. Looks brilliant with a HD picture, I'm very happy. Even prompted me to upgrade the Revo & XBMC to stream more HD content, it's improved a lot over the past 12 months hasn't it !

Anyway, picture settings:

Scene - Cinema

Picture mode - Cinema 1

Backlight - 6

Contrast - 85

Brightness - 61

Colour - 50

Hue - 0

Colour temp - Warm 1

Sharpness - 50

Noise reduction - off

MPEG noise - off

Dot noise - off

Reality - manual

Resolution - 10

Noise - min

Smooth graduation - low

Motion flow - true cinema

Film mode - auto

Advanced

Black corrector - off

Adv contrast - off

Gamma - min

Auto light - off

Clear White - off

Live colour - high

White balance - all zero

Detail enhancer - off

Edge enhancer - off

Skin - off


Also updated my firmware & got to say, love this TV. People say moving from a plasma to an LED is a massive step down, but I've been nothing with happy with mine

Only downside is a small light patch in the bottom left corner in dark scenes (unsure of the technical term).
Hi, I've had this TV for a few months now and it's great. I've recently updated the firmware though and a few things seem to have stopped working. If a add a keyword to the 'discover' button it always shows as 'no results' no matter what word I choose. It's a bit annoying as I used this feature quite a lot. Has anyone else had this problem?

Thanks.
I didn't buy one, have an older one. But I thought I would just chuck this in for reference, I imagine nothing has changed:

community.sony.co.uk/t5/…742
Post a comment
Avatar
@
    Text

    Top Discussions