EXPIRED

Win a Sony PS4 @ The Guardian Extra

The Christmas Quiz: win a Sony PS4 - Questions and MY Answers are in comment #1

Our final weekly quiz of the year is devoted to all things Christmassy. And, for the second year in a row, there's a prize up for grabs. The first person chosen at random, who has answered all the questions correctly, will win a Sony PS4 Console with 500GB Hard Drive, worth £349. The competition closes at midnight on 10 January 2015

Please sign in/register, Good luck!

47 Comments

Original Poster

------------------

Q1. In what year did pop group Wizard first start wishing it 'could be Christmas every day'?
ANSWER: 1973

en.wikipedia.org/wik…day
"I Wish It Could Be Christmas Everyday" is a popular Christmas song by British glam rock band Wizzard. It was first released in December 1973.

-----------------

Q2. When did the city of Oslo first donate a Christmas tree to the people of Britain, as a token of gratitude for British support of Norway during the Second World War?
ANSWER: 1947

en.wikipedia.org/wik…ree
The Trafalgar Square Christmas tree is a Christmas tree donated to the people of Britain by the city of Oslo each year since 1947

---------------------

Q3. Which Christmas plant has the Latin name Hedera?
ANSWER: Ivy

en.wikipedia.org/wik…era
Hedera, commonly called ivy

---------------------

Q4. When was Wham!'s song 'Last Christmas' first released?
ANSWER: 1984

en.wikipedia.org/wik…mas
"Last Christmas" is a song by British pop duo Wham!, released on Epic Records in 1984

-----------------------

Q5. Which mathematician was born on Boxing Day in 1791?
ANSWER: Charles Babbage

en.wikipedia.org/wik…age
Charles Babbage, FRS (26 December 1791 – 18 October 1871) was an English polymath. A mathematician, philosopher, inventor and mechanical engineer

----------------------

Q6. "Christmas won't be Christmas without any presents," grumbled Jo, lying on the rug. This is the opening line from which novel?
ANSWER: Little Women

izquotes.com/quo…832
“Christmas won't be Christmas without any presents,' grumbled Jo, lying on the rug.”
―Louisa May Alcott
Source/Notes:
Little Women ch. 1 (1868–1869)

---------------------


Q7. Mummer's Day is an ancient midwinter celebration in which English county?
ANSWER: Cornwall

http://en.wikipedia.org/wiki/Mummer's_Day
Mummer's Day, or "Darkie Day" as it is sometimes known (a corruption of the original "Darking Day"), is an ancient Cornish midwinter celebration that occurs every year on Boxing Day and New Year's Day in Padstow, Cornwall.

---------------------

Q8. What type of cake is traditionally eaten at Christmas time in Italy?
ANSWER: Panettone

en.wikipedia.org/wik…one
Panettone is a type of sweet bread loaf originally from Milan (in Milanese dialect it is called paneton /paneˈtuŋ/),usually prepared and enjoyed for Christmas and New Year in Italy

-------------------

Q9. What is Boxing Day known as in the Republic of Ireland?
ANSWER: Day of the Wren

en.wikipedia.org/wik…Day
It is also known as both St. Stephen's Day and the Day of the Wren or Wren's Day in the Republic of Ireland.

-------------------

Q10. What is your star sign if your birthday is Christmas Day?
ANSWER: Capricorn

zodiac-signs-astrology.com/zod…htm
Capricorn Astrology December 22 – January 19

------------------
Please let me know if you see any error(s)/have different answer(s), Merry Christmas!

Edited by: "marba01" 24th Dec 2014

Where are the answers?

Oh just come up now

Thanks

Thanks

well done and thanks for the hard work

Thank you for your continued efforts in posting throughout the year Marba. I am very appreciative, have a great Christmas.

Thank You

Thanks for this and researching the answers.

Thx

Thank you

Thank you for the answers. Much appreciated. Merry Christmas!

Thank you Marba,have a great Christmas

Thank you muchly! Good luck one and all and merry chrimbo!!!

Thanks

Cheers

Thank you and Merry Christmas ! x

Thank you Marba for all the answers: Much appreciated.

MERRY CHRISTMAS

Cheers.

Many thanks for all your efforts to us all & Merry Christmas marba

Thanks Marba, have a great Christmas

Thanx for all your hard work marba

HAPPY SEASONS GREETINGS - THANKS FOR YOUR HELP!!! X

Thanks And Merry Christmas to all

BIG THANKS

THANK YOU

THANKS

Thanks for all the hard work, hope you have a lovely Christmas.

thanks

Thanks marba

Thank you

Many thanks

Many thanks =- hope you all had good & Happy Christmases

great as always marba, many thanks and hope you are having a Merry Christmas

best of luck all

=D

Thanks

cheers for all your effort

Many thanks marba for the answers & the work you put in to get them. Good luck

Thanks

many thanks

Thanks marba
Post a comment
Avatar
@
    Text
    Top Discussions
    1. Win A Butlins family break worth £475 or 1x15 £25 vouchers to spend on Mr M…55
    2. Win A Samsung 32 Inch smart Full HD TV, STORM Trimatic Watch and A private …1818
    3. TopCashBack - Summer Treats Competition Answers3566
    4. Win a £250 Pride of Britain voucher @ Pride of Britain99

    See more discussions