Groups

    Wireless adapter?

    I wanted to go wireless so i could move my pc to another room , i brought a cheap Adapter and even though the internet is my normal speed when surfing , if i watch a music video on youtube it takes ages for it to load , its drving me nuts.

    I only noticed that my router can do 108mbps and the adapter i brought is only 54 , would this make a difference?

    Not sure if i want to go wireless if it makes my pc this slow , as i enjoy listening to music as i surf and i cant do that at the moment due to the times its taking.

    Not sure if i installed it wrong or what as it took me over an hour to install correct due to it keep making my PC screen go blue with a memory error message ...its for my new Dell xps420

    Anyone recommend any adapters for me , i dont mind how much it cost but must be on Amazon as i have some gift voucher left i would like to use.

    Thanks

    14 Comments

    Original Poster

    Yep had no problems before , without wireless it was really fast , my router is only in the next room ......only done it cause Virgin wanted £75 plus they said they would drill through my wall so i thought this would be easier.

    not sure if im missing anything as there are so many different boxes to tick etc i dont know what half of them do .....i just did an easy setup wizard thing

    the 108mbs speed will probably only be achievable with the matching make of usb stick so if ur router is a belkin (for example) u will need a belkin 108mbs stick, never use utube so cant comment on its bandwidth requirement
    Check what speed you are actually connecting to the router at and signal strength, if there is a problem there it won't be cured by going to 108mbs

    Original Poster

    vixygwim;2015902

    Go to ]www.speedtest.net and click on the little yellow pyramid, report … Go to ]www.speedtest.net and click on the little yellow pyramid, report back with the results.


    Thanks , it says download 706 kbps

    upload 399

    Im on virgin media Large

    Original Poster

    i should have 4mb , it does seem a lot slower then 706 , when i log on to my routher it says

    Name(SSID): - Channel:6 - Operating Channel:6 - Security Mode:WPA-PSK - 802.11 Mode:802.11b/g - Super G Mode:Super G with Dynamic Turbo

    Have not got a clue what the below are

    Enable Roaming Port (off) Enable Intra-BSS Traffic (on)

    Original Poster

    Thanks ill try that , do u know if this adapter would be any better then the one i have now?

    ]http//ww…-13

    Original Poster

    vixygwim;2016175

    There exists only a few manufacturers of wireless chipsets (common … There exists only a few manufacturers of wireless chipsets (common component of any wireless card), Netgear like everyone else uses these chipsets in their own branded equipment. I'll know what chipset your card uses once I download the drivers :).http://www.kingnet.com.cn/UploadFiles/KN-W510P_510C.rar



    Thanks for your help :thumbsup:

    Original Poster

    Thank you , rep added , so what does 54mbps mean? and 108?
    Ive ordered myself the netgear adapter from amazon due to weak signal and slow speed , im going to try though to get this working faster so if it does come good i can cancel my order for the new one

    once again thanks

    dude see my post, i'm not %100 if its still current info, but might save u some money/time wasted
    on a tech briefing i attended last year they said no standard had been set for anything above 54mbs, thats why i said stick with the same make,
    Its likely the compression/speed technology is not standardized therefore u could end up with 54mbs which is the fastest up to the new n draft
    cancel that order and consider trying one of those 200 mbs homplugs as vixy said. that will probably waste the wifi connection and looks like u only need one if that is definitely your router

    Original Poster

    maddogb;2016930

    dude see my post, i'm not %100 if its still current info, but might save … dude see my post, i'm not %100 if its still current info, but might save u some money/time wasted on a tech briefing i attended last year they said no standard had been set for anything above 54mbs, thats why i said stick with the same make,Its likely the compression/speed technology is not standardized therefore u could end up with 54mbs which is the fastest up to the new n draftcancel that order and consider trying one of those 200 mbs homplugs as vixy said. that will probably waste the wifi connection and looks like u only need one if that is definitely your router


    Ah thanks for that , i looked into what you said as i didnt really know what homeplugs were , and i think i will try one now seeing as my router has one already built in & its same make
    Seems i do only need one:)

    I cancelled my order for netgear one , already was dispatching but i called all and got it cancelled , Amazon only seems to have refund me £ 15 to my gift balance , i paid over £25 for the damm thing :?

    Now all i need to do is find a cheap homeplug.

    Thanks you 2 for the advice really helpful.

    Rep added maddogb :thumbsup:

    "Not sure if i installed it wrong or what as it took me over an hour to install correct due to it keep making my PC screen go blue with a memory error message ...its for my new Dell xps420"

    Your PC is bluescreening? That usually means there's a hardware error of some sort. What was the error message that was coming up, did it mention any files?

    Original Poster

    EndlessWaves;2019311

    "Not sure if i installed it wrong or what as it took me over an hour to … "Not sure if i installed it wrong or what as it took me over an hour to install correct due to it keep making my PC screen go blue with a memory error message ...its for my new Dell xps420"Your PC is bluescreening? That usually means there's a hardware error of some sort. What was the error message that was coming up, did it mention any files?


    It said something about memory parity or something like that , its a new pc so i put it down to the wireless adapter i added , the adapter worked straight away without me installing anything so i think thats why i was having probs , now i installed the vista driver which stupidly i didnt know i had to , the blue screen now seems to have gone....also think its the adapter as when i opened my case and was pulling the adapter out the screen went blue again.


    That Zyxel home plug is quite expensive and its shame amazon dont have it , i just paid £53 , god its costing me more then it would of done to get virgin to come out and rewire lol

    Found the ]zyxel at a reasonable price £42, but here also for a ]twin pack if u need one for another room
    pretty sure the 200mbs av spec homeplug is standardized so u don't have to buy a zyxel but i didn't see any cheaper tbh

    omg i sure hope it was a usb wifi adapter u had lol

    Original Poster

    vixygwim;2019697

    I hope you didn't take out the card while the computer was still on!I'll … I hope you didn't take out the card while the computer was still on!I'll have a quick look and see what I can find for the Homeplug unit, price wise.


    Yep i did , why can this break the PC?
    Hope i didnt do any long term damage?

    as it cost £600 just for the base

    I had to really force the damm thing out as it was really stuck in ......was scared of breaking mother board or something

    stupid of me i know but i was trying to get my computer to pick it up as for some reason it just stops working all together ,cant wait for the home plugs as i think this adapter i have at mo is not good with vista


    Having to keep installing the driver then unistalling it now just so it works
    Post a comment
    Avatar
    @
      Text
      Top Discussions
      1. How dangerous is Donald trump?31154
      2. Weekly game codes giveaway 182722
      3. Find out how good your GP surgery is1010
      4. Did you know?2951

      See more discussions