Groups

    wireless network set up help

    Hi
    Bought a new sony laptop VGN -NR 21j/s for my son is able to connect to net via ethenet cable but wirelessley not ble to as it shows the signal from my wireless router is weak and not connecting but my other lap top shows strong signal and connecting ,i have switched on the wireless key button .? does this lap top need a wireless adapter
    Thanks

    22 Comments

    try rebooting the wireless point and reboot your laptop. seems like its not picking up ip address

    Original Poster

    just setting up my laptop nw how to reboot wireless point
    Thanks

    what i would suggest is to disable the wireless network adapter on your computer and then restart your laptop and then enable it,

    to do this follow these steps:
    1- go to: Start> settings> control pannel> Administrative Tools> computer managment
    2- then in the left hand tab click "device manager" and then go to "network devices" and rigt click your wireless adapter and click "Uninstall"

    3- restart laptop

    4- to enable the wifi adapter go to "device manager" (like in steps 1 + 2 and then at the top toolbar click the "scan for hardware changes" button.

    that should sort out the problem. keep me updated

    Original Poster

    i have not created any recovery disc will it affect the laptop in any way if i uninstall wireless adapter if it will be fine then i will do as you suggest
    thanks

    Original Poster

    i cant find wireless adapters but have network adapters if i click on it it shows lan express adapter and marvell yukon ethernet controller what should i un install

    funcool;2714218

    i have not created any recovery disc will it affect the laptop in any way … i have not created any recovery disc will it affect the laptop in any way if i uninstall wireless adapter if it will be fine then i will do as you suggestthanks



    Nope

    Original Poster

    please tell me what one to uninstall lan express or marvell

    funcool;2714264

    i cant find wireless adapters but have network adapters if i click on it … i cant find wireless adapters but have network adapters if i click on it it shows lan express adapter and marvell yukon ethernet controller what should i un install



    in that menu try expanding all the fields and looking for something with "WLAN" or "WIFI" in the name and post back what you find.


    we dont want to uninstall "lan express adapter and marvell yukon ethernet "

    Original Poster

    as i said in the network adapters expansion it says lan-express ASIEEE802.11g PCI-E adapter and below Marvell yukon 88e8039 pci-e fast ethernet controller
    Thanks

    funcool;2714334

    as i said in the network adapters expansion it says lan-express … as i said in the network adapters expansion it says lan-express ASIEEE802.11g PCI-E adapter and below Marvell yukon 88e8039 pci-e fast ethernet controllerThanks



    you missed the part 802.11g, lol, yep thats the one to uninstall.
    802.11g confirms that it is a wireless adapter

    so uninstall ASIEEE802.11g PCI-E adapter

    Original Poster

    when i try to uninstall it warns me you are about to uninstall from your system is it ok to cliclk OK my son will really get upset with me if i do something to his laptop awating for all clear
    thanks

    Original Poster

    there is also a small tick box asking delete the software for this device do i need to tick it

    yep thats fine this happens with vista lots of security warnings

    now make sure you do NOT TICK the box, and click OK

    we are trying to uninstall the device and then re install it after re boot so we need to keep the driver software hence we do not tick the box.

    Original Poster

    i have not ticked the box but have uninstalled now where is scan for hardware changes button in the device manager
    Thanks

    in device manager window select "network adapters", and at the top of the windows (toolbar) click on "Actions" and then click "Scan for hardware changes".
    do this after you reboot.

    Original Poster

    i have done as instructed but still weak signal

    thats the only solution i could tel you sorry cant be of any more help. i really dont know the problem.

    Original Poster

    done as instructed no results still weak signal

    Original Poster

    Thank for your help

    Are the two laptops in the same location?, if so sounds like the weak signal one is faulty, possible the internal aerial connection is shot.
    The fact you have detected a signal points to the chipset actually working but quality of signal is inferior.
    Perhaps try shutting off the one that is connecting first to check if it is actually that that is interfering, though not something I have ever heard of.
    Check the set up of the router and try an alternate manually set "channel" if its on 6 try 12 etc.
    Post a comment
    Avatar
    @
      Text
      Top Discussions
      1. Magazine competitions - Issue 39 @ tvchoicemagazine.co.uk55
      2. Win 1 of 3 x £1000 Selfridges vouchers with Virgin Trains109
      3. Win a Free minion usb stick1010
      4. totalev.com comp - win an electric car2121

      See more discussions