Groups

# Work this one out!!!

You start off with £50 and you want to withdraw some money.

-20 leaving 30

-15 leaving 15

-9 leaving 6

-6 leaving 0

Adding up each sides gives you

___ ____

50 51

Where does the extra one come from???

-20 leaving 30

-15 leaving 15

-9 leaving 6

-6 leaving 0

Adding up each sides gives you

___ ____

50 51

Where does the extra one come from???

if im right tell me and ill remove my theory

1. Who cares?

2. Toybhoy, the odds are that you are either a student or a Civil Servant.

3. Or perhaps a pysics teacher?

4. Or a librarian?

5. Either way, get a life you sad personage.

You know that if you start with £50 and withdraw £50, you have no shekels left. Fact.

Everything else is nonsense.

Similar logic can be used to 'prove' that the queen is a reptile. Or that global warming exists.

Then again, you may have a point ;-)

PS Tongue now removed from cheek!

Start: £50

-£1 leaving £49

-£10 leaving £39

-£20 leaving £19

-£19 leaving £0

£50 £107

The money left has no correspondence to how much money you started with when added together. The original sum just uses figures that add up to around the same amount as you started with. Tricking you into believe that's how it works.

Or something like that...

Well done no fooling you is there!

O M G, hope I don't upset you, ever.... :giggle:

If I had £10000 in the bank and withdrew £1 each time I'd be a millionaire

Original Poster

Well done!! It had me stumped for a good while! :giggle:

Original Poster

Wow!! Your are an ass!

EDIT: Just found it on Google...

Three men walk into a restaurant and each order the lunch special that costs £10. When they are ready to pay the £30, the owner of the restaurant pulls the waiter aside and says: "These three men are my friends. Give them £5 off the check". When walking towards the table, the waiter thinks: "£5 split between 3 men? Not easy. I'll give them each £1 and keep the last £2". He does so, everybody is happy. Tips and taxes aside, how much did each man pay?

* Each man laid down £10.

* Each gets £1 back.

* Each has paid £9.

* In all, they have paid 3x £9 = £27.

* The waiter kept £2.

* £27+£2 = £29.

Where is the last £1

Banned

i know its not right, but dont know why :-( freedumb can you pm the answer please

Banned

it wont help, im still confused and i now the answer :giggle: :thinking:

It's not £27 + £2 though.

It's £30 - £3 (for the customers)

-£2 (for the waiter) = £25 to cover the bill.....Banned

i understand that, but im trying to figure out how the trick works, must be what you said freedumb :thumbsup:

It's much like the first one, where the £29 has no correspondence with the total cost of the bill, the figures are just similar amounts to cause confusion.

The correct total cost of the bill would be (£27 + £3 discount) = £30 ...The £2 that the waiter kept has nothing to do with it.

If the boss had said "Give them this meal for free", then the waiter thinks "I will make them pay anyway and keep the £30, then the same sum as above would now be: £30 paid + £30 pocketed by waiter = £60.

EDIT - lol! Didn't realise there was a second page!

Banned

your not a moron after all

EDIT: i guess you are, not seeing a 2nd page :giggle: